Teelt & bereiding

Sappen

Voor de sappen van ‘sLandsBeste worden alleen de beste soorten fruit geteeld. Op het juiste moment wordt er geoogst en daarna wordt het fruit koel bewaard. Voordat het fruit wordt geperst, wordt het gesorteerd, gewassen en tot pulp vermalen. Van de pulp wordt vervolgens het sap geperst. Na het persen wordt het sap licht gefilterd. Omdat wij het licht filteren, blijft er een restantje vruchtvlees achter. Het sap is puur natuurlijk sap, wij halen er niets uit en voegen niets toe.

Restproduct
Na persing wordt de droge pulp afgevoerd naar een bio vergistingsbedrijf. Daar eten de bacteriën de pulp op en de bacteriën produceren weer biogas.

Jams

De jams van ’sLandsBeste worden volgens overgeleverde ervaring en receptuur volledig handmatig bereid en afgevuld.  Zo vindt er tijdens de bereidingswijze een continue controle plaats op de kwaliteit van de jams. Al tijdens het aankopen van het fruit vindt er een zorgvuldige kwaliteitsselectie plaats. Alleen de beste, volrijpe fruitsoorten komen in aanmerking voor onze jams. Voor de verdere bereiding maken wij uitsluitend gebruik van natuurlijke grondstoffen zoals suiker, vruchtenpectine en citroensap. Er worden géén glucosesiropen, conserveringsmiddelen en/of geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd.

Hierdoor blijft de pure en eerlijke smaak gewaarborgd. Door de bereiding in open ketels vindt op natuurlijke wijze de caramellisering van het kristalsuiker plaats. Hierdoor ervaart u een smaakbeleving, zoals alleen uit ambachtelijke bereiding kan ontstaan!

‘sLandsBeste is uniek van smaak en past bij de consument die bewust kiest voor 100% puur en natuurlijk.